Підприємства виставили завелику ціну на ліки для хворих на гемофілію – МОЗ

Середа, 20 липня 2011, 13:34

Підприємства, які брали участь у тендерах на забезпечення медичних установ України препаратами для лікування хворих на гемофілію, попередньо виставили завелику ціну на ці лікарські засоби.

Про це розповіла перший заступник міністра охорони здоров'я Раїса Моїсеєнко в ефірі Радіо "Свобода".

"У нас вже акцептовано майже всі препарати, крім одного - для лікування гемофілії, за яким компанії, що прийшли брати участь у тендерах, виставили дуже велику ціну, яку ми просто не могли акцептувати. Сьогодні це все переоголошено, у найкоротші терміни проведуть торги", - наголосила перший заступник міністра.

Моїсеєнко також зазначила, що "нині Мінохорони здоров'я не постачає стовідсотково лікарські засоби", і "на практиці забезпечення пацієнтів для лікування гемофілії здійснюється територіальними органами охорони здоров'я".

Реклама:

"На сьогодні більшість областей не лише провели торги, але й отримали ці лікарські засоби", - додала вона.

Моїсеєнко також повідомила, що міністерство на доручення прем'єр-міністра заново розпочало роботу щодо збору інформації про потреби у таких лікарських засобах, "щоб забезпечити кожну конкретну людину, якщо в неї дійсно є в цьому потреба".

"Ми абсолютно впевнені, що зможемо перекрити цю проблему", - сказала перший заступник міністра.

Як повідомлялося, на відкритті засідання Кабміну у середу прем'єр Микола Азаров доручив міністру охорони здоров'я Олександру Аніщенку протягом місяця перевірити інформацію про відсутність у медустановах препаратів, необхідних для хворих на гемофілію.

Прем'єр послався на інформацію, яка з'явилася в ЗМІ, що нещодавно лікарям, щоб урятувати хворого на гемофілію, який потрапив в аварію, довелося збирати необхідні препарати по всій Україні, і що зараз ці медикаменти доступні лише на "чорному ринку".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!