"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ФДМ намагається визначити вартість держпакетів трьох енергокомпаній

Середа, 20 липня 2011, 12:35

Фонд державного майна запросив у ПАТ "Західенерго", ПАТ "Київенерго" та ПАТ "Закарпаттяобленерго" їх фінансову звітність для визначення вартості державних пакетів акцій цих компаній, які планується виставити на продаж у серпні 2011 року.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу ФДМ.

"Вартість пакетів акцій, визначена на основі даних фінансової звітності підприємств, буде передана фондом на розгляд конкурсних комісій з продажу кожної енергокомпанії для визначення початкової ціни цих пакетів на конкурсі", - ідеться у повідомленні.

Як повідомлялося, в середині липня НАК "Енергетична компанія України" передала ФДМ 45,103% акцій "Західенерго", 25% "Київенерго" і 50% акцій "Закарпаттяобленерго".

Реклама:

Уряд розпорядженням №310 від 11 квітня затвердив держпакети акцій енергокомпаній, які підлягають приватизації в 2011 році.

Зокрема, планується продаж 25% "Дніпроенерго" і 45,1% "Західенерго".

Крім того, продажу підлягають 25% акцій "Київенерго", 45% "Крименерго" і "Чернівціобленерго", по 50% акцій "Вінниця-", "Дніпро-", "Закарпаттяобленерго", 40,06% в "Донецькобленерго", 25,99% "Тернопільобленерго" і 21% "Черкасиобленерго" разом з 25% пакетом акцій цього підприємства, що належить підконтрольному державі ЗАТ "УкрЕСКО".

Пізніше уряд розширив перелік енергокомпаній, держпакети акцій яких підлягають продажу в 2011 році, з 11 до 13, доповнивши його ще двома обленерго - "Миколаївобленерго" (45%) і "Хмельницькобленерго" (45%).

Конкурси відбудуться через 50 днів після того публікації оголошень, а у випадку з "Черкасиобленерго", акції якого будуть реалізовані на біржі, - через 30 днів після публікації оголошення.

ФДМ розраховує в 2011 році виручити від продажу енергокомпаній близько 6 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: