Азаров: з модернізованою ГТС рахуватимуться і "Газпром", і Європа

Середа, 20 липня 2011, 12:09

З модернізованою українською газотранспортною системою повинні будуть рахуватися і "Газпром", і європейські споживачі газу.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, відкриваючи засідання уряду, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Вчора ми з міністром енергетики Юрієм Анатолійовичем Бойком взяли участь у запуску проекту модернізації вітчизняної газотранспортної системи. Ми багато років говорили про необхідність такого проекту, неодноразово запрошували до участі в ньому європейських та російських партнерів, і ось нарешті, за підтримки ЄБРР та Європейського інвестиційного банку, зробили самостійний рішучий крок - почали реконструкцію третьою в світі за масштабами газотранспортної системи", - сказав Азаров.

Прем'єр підкреслив, що модернізація та реконструкція української ГТС власними силами - це сотні гарантованих робочих місць із середньою зарплатою близько 5 тис. гривень на місяць, а на виході - найбільш рентабельний і безпечний маршрут транспортування газу до Європи.

Реклама:

"Це конкурентна перевага України у порівнянні з Північним і Південним потоками. Таким чином, ми своїми руками створюємо фактор, який повинні брати до уваги і російські постачальники, і європейські споживачі", - додав він.

Як повідомлялося, 19 липня Україна почала проект "Модернізація і реконструкція магістрального газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород".

Обсяг інвестицій на першу чергу реконструкції становить понад 538 млн. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!