"Укравтодор" повністю "оновиться" до кінця року

Середа, 20 липня 2011, 11:29

Державне агентство автомобільних доріг "Укравтодор" буде повністю реформоване до кінця 2011 року.

Про це заявив віце-прем'єр - міністр інфраструктури Борис Колесніков, повідомляє портал "Дело".

"Укравтодор" буде повністю реформований, я думаю, вже до кінця цього року", - сказав він.

За словами Колеснікова, планується залучати до експлуатації доріг приватні компанії.

Реклама:

"І зараз ми думаємо, є доручення президента щодо залучення приватних експлуататорів автодоріг, які будуть більш ефективними, ніж держава", - сказав він.

Як нагадав міністр, зараз замовником будівництва нових автодоріг є виключно Мінінфраструктури, згідно із затвердженим положенням про міністерство в квітні 2011 року.

"Мінінфраструктури є єдиним замовником нових автодоріг, а не "Укравтодор". "Укравтодор" має організовувати тендери для будівництва нових автодоріг, ось це вся функція", - сказав він.

Як повідомлялося, указом президента № 370/2011 "Питання оптимізації системи центральних органів виконавчої влади" від 6 квітня ліквідовані, реорганізовані і створені низка органів влади.

Зокрема, створене Державне агентство автомобільних доріг шляхом реорганізації Державної служби автомобільних доріг.

Указом № 456/2011 від 13 квітня президент затвердив Положення про Державне агентство автомобільних доріг ("Укравтодор").

Кабінету міністрів було доручено у двомісячний термін привести власні нормативно-правові акти у відповідність із цим указом.

"Укравтодор" входить в систему органів виконавчої влади і забезпечує реалізацію державної політики у сфері дорожнього господарства та управління автомобільними дорогами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: