"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Економіка росте, але розслаблятися рано - Азаров

Середа, 20 липня 2011, 11:11 -

Україна потроху виходить на докризові показники економічного зростання.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, відкриваючи засідання уряду у середу.

"Державний комітет статистики оприлюднив перші підсумки роботи економіки у першому півріччі. Політика уряду забезпечила поступове відновлення економічного зростання. На цій базі виросли доходи бюджету, що дозволило почати поетапне збільшення зарплат у бюджетній сфері", - сказав Азаров.

"Ми свідомі того, що насправді все ще не той рівень прискорення економіки і не той рівень життя, якого ми прагнемо. Але це вже міцна основа для того, щоб ставити перед країною нове амбітне завдання", - додав він.

Реклама:

За інформацією Азарова, "попередня оцінка ВВП України засвідчила зростання на 4,4%".

Зростання промвиробництва у січні-червні 2011 року склало близько 9%.

"Нагадаю, що це приріст до тієї бази, яка за відповідний період минулого року збільшилася на 12,3%. Як і планували - ми виходимо на докризовий рівень виробництва, долаємо втрати у 2009 році", - зазначив Азаров.

"Особливо позитивно, що найбільший внесок у створення доданої вартості дала переробна промисловість - понад 10%, будівництво - майже 15%, машинобудування - 21,2%, хімічне виробництво - 22%. Спрацювали стимули для легкої промисловості - уперше ми маємо зростання цієї галузі на 13,4%", - наголосив прем'єр.

Також ожив і зміцнився внутрішній ринок.

"Якщо минулого року в першому півріччі роздрібний товарообіг збільшився на 2,5%, і на той період, після 20% спаду, це було велике досягнення, то в поточному році маємо упевнене зростання на 15%", - підкреслив прем'єр.

"Проте, ми маємо зосередитись на якості і темпах економічного розвитку. Просте відновлення економіки та показників докризового розвитку нам нічого не дасть. Тільки інвестиційно-іноваційне прискорення і опора на внутрішній ринок дозволять якісно підвищити рівень життя в Україні", - наголосив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: