Єгипет перевірятиме зерно в українських портах

Середа, 20 липня 2011, 10:09

Державний імпортер Єгипту - компанія GASC - починаючи з серпня 2011 року змінює правила контролю якості імпортної пшениці.

Тепер партії будуть перевірятися на відповідність показникам, заявленим в контракті ще в порту відвантаження, пише газета "Дело".

Роботу і транспортні витрати інспекторів повинні будуть сплатити компанії-імпортери.

Зараз єгипетська сторона має можливість перевірити якість закупленого на тендері зерна тільки після прибуття його в пункт призначення.

Реклама:

Як заявив представник компанії GASC, тепер країна буде направляти інспекторів в порти відвантаження для перевірки якості зерна.

Таким чином покупці мінімізують свої ризики при торгівлі.

Перевірки партії будуть здійснюватися за кілька днів до того, як зерно повинно буде завантажуватись на судна.

За попередніми даними, група перевіряючих буде складатися мінімум з трьох осіб - представників Мінсільгоспу, Міністерства охорони здоров'я та Агентства з моніторингу імпорту.

На думку експертів, додатковий моніторинг, введений Єгиптом, спрямований в основному на перевірку якості зерна з Причорномор'я.

За даними "АПК-Інформ", в період з 2007 по 2010 рік причорноморська пшениця склала близько 50-60% валових закупівель зернової Єгиптом.

При цьому кілька років тому вже мали місце скандали з якістю зерна з України - борошномельні компанії Єгипту заявили, що привезене з Україною зерно не відповідає необхідним якісним показникам, після чого Україні була усунена від участі в тендерах.

Зараз, як відомо, і російське, і українське зерно повертаються на єгипетський ринок.

За даними компанії Grain Ukraine, в минулому сезоні Єгипет став другим за величиною покупцем українського зерна, купивши 1,4 млн. тонн українських зернових проти 2,1 млн. тонн роком раніше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: