"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МОЗ попереджає: продавці ліків змовились

Вівторок, 19 липня 2011, 15:41

Міністерство охорони здоров'я звинувачує компанії, які є постачальниками найбільш затребуваних ліків для міністерства, в тому, що вони завищують ціни на препарати або зривають тендери з їх закупівлі.

Про це журналістам повідомила заступник міністра охорони здоров'я Галина Калішенко, передає "Обком" з посиланням на "Українські новини".

"За деякими позиціями є змова основних постачальників лікарських засобів - вони або взагалі не з'являються на торги або надають явно завищені ціни", - сказала вона, додавши, що мова йде про найбільш затребувані ліки.

За її словами, міністерство не може закуповувати ліки за високими цінами, тому деякі тендери оголошуються кілька разів.

Реклама:

Разом з тим Калішенко повідомила, що залишки лікарських засобів за програмою профілактики та лікування СНІДу становлять близько 70% від запланованого на 2011 рік обсягу, за програмою репродуктивного здоров'я нації - на 58%, на лікування цукрового діабету - 42%.

Згідно з даними МОЗ, із запланованої закупівлі в 2011 році ліків на 1,756 мільярда гривень вже оголошено тендери на 808,454 мільйона гривень.

Всього укладено 20 договорів на загальну суму 194,782 мільйона гривень.

За словами першого заступника міністра охорони здоров'я Раїси Моїсеєнко, перші тендери на закупівлю лікарських засобів почалися лише 12 травня.

Як повідомлялося, війна за переділ фармацевтичного ринку паралізувала в Україні державні закупівлі ліків. Минуло шість місяців 2011 року, а МОЗ Україні не придбав жодної упаковки лікарських препаратів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: