"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нафта дорожчає уперше за чотири дні

Вівторок, 19 липня 2011, 14:05

Нафта дорожчає в ході денних торгів у вівторок уперше за останні чотири торгові сесії на зростаючому оптимізмі щодо перспектив виходу з європейського боргової кризи, а також на очікуваннях скорочення запасів вуглеводнів в США.

Вартість серпневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до 13:20 у вівторок виросла на 0,91 долара (0,95%) щодо закриття сесії в понеділок - до 96,84 долара за барель, повідомляє агентство Bloomberg.

Підтримку ринку надало зміцнення євро в парі з доларом на заяві міністра фінансів Греції Евангелоса Венізелоса, який висловив упевненість в тому, що консенсус щодо Греції досяжний.

Ринки з нетерпінням чекають рішень саміту європейських лідерів 21 липня, на якому будуть обговорюватися плани порятунку Греції та шляхи виходу з тупика боргової кризи в регіоні.

Реклама:

Ослаблення долара традиційно підвищує привабливість сировинних активів як засобів хеджування ризиків інфляції.

Крім того, очікується, що міністерство енергетики США повідомить про скорочення товарних запасів нафти на 1,5 млн. барелів у звіті, який буде оприлюднений у середу.

Котирування ф'ючерса на нафту Brent на вересень на лондонській біржі ICE Futures підвищилися вдень у вівторок на 0,86 долара (0,74%) - до 116,91 долара за барель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!