Антимонопольники посилять співпрацю з МВС

Вівторок, 19 липня 2011, 13:37

Антимонопольний комітет та Міністерство внутрішніх справ визначили чіткі правила співпраці в сфері захисту економічної конкуренції.

Наказ про затвердження порядку взаємодії органів відомств підписали в.о. голови комітету Рафаель Кузьмін і заступник міністра внутрішніх справ Сергій Черних, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Спільний документ буде переданий органам Комітету та внутрішніх справ для використання в роботі.

Порядок передбачає планування і здійснення спільних заходів щодо попередження, виявлення та припинення правопорушень у сфері економічної конкуренції.

Реклама:

З цією метою будуть працювати робочі групи, проходити постійні консультації та обмін інформацією в ході розслідувань.

Також відомства будуть проводити міжвідомчі, оперативні наради, робочі зустрічі та семінари для відповідальних фахівців.

АМКУ та МВС співпрацюватимуть, зокрема, на принципах дотримання законності та забезпечення рівності прав, законних інтересів фізичних і юридичних осіб, оперативності розгляду та прийняття спільних рішень.

Документ розкриває механізм організації та проведення спільних дій, основні завдання співробітників органів Комітету та МВС під час співробітництва.

"Антимонопольний комітет очікує від двосторонньої взаємодії з МВС посилення роботи з викриття та припинення складних правопорушень у сфері захисту економічної конкуренції. Ми будемо залучати працівників органів внутрішніх справ України до перевірок для забезпечення належного доступу в приміщення суб'єктів господарювання та установ, у діях яких вбачаються ознаки порушень конкурентного законодавства, зокрема, змов", - зазначив Кузьмін.

"Упевнений, що результати нашої співпраці будуть мати позитивний вплив на стан конкуренції в Україні", - наголосив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!