"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Депутат-"регіонал": Україна буде в Митному союзі

Вівторок, 19 липня 2011, 11:31

Депутат Верховної ради від фракції Партії регіонів В'ячеслав Богуслаєв впевнений, що Україна вступить до Митного союзу і Єдиного економічного простору.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Запоріжжя. Коментарі", повідомляє агентство "Українські новини".

"Україна буде в митному союзі! Це я вам гарантую! Це всього лише справа часу", - зазначив депутат.

На думку Богуслаєва, запропонована президентом Віктором Януковичем формула співробітництва з Митним союзом "3+1" передбачає вступ до цього економічного об'єднання.

Реклама:

"Нам треба вступати в митний союз. І не потрібно критикувати нас за таке рішення. От декого з наших опонентів посадять, і все буде нормально, не буде навколо цього стільки галасу. І я вам так скажу: я думаю, що формула Віктора Януковича "три плюс один" - це просто для відведення очей опонентів", - підкреслив Богуслаєв.

Він додав, що у разі вступу України в Митний союз вона повинна буде скасувати митний збір, а він зараз забезпечує, за словами депутата, 20% надходжень до державного бюджету.

Богуслаєв вважає, що влада тому і зволікає з ухваленням рішення про вступ у Митний союз, щоб знайти інші джерела поповнення держбюджету.

Депутат також повідомив, що якби після приходу президента Віктора Януковича і його команди до влади Росія надала Україні газ у кредит, то це б полегшило інтеграцію України й Росії.

"Чому нам не дали товарний кредит? Ми ж не просили газ безкоштовно? Якби нам пішли назустріч і дали товарний кредит, ми б лизали доріжку в Москву", - сказав Богуслаєв.

Також він додав, що слід шукати шляхи вибудовування партнерських відносин з державами-сусідами.

Як повідомлялося, 8 липня Янукович повідомив, що Україна наполягає на співробітництві з Митним союзом у рамках Єдиного економічного простору (з Росією, Білоруссю й Казахстаном) у форматі "3+1".

У червні прем'єр-міністр Росії Володимир Путін оцінив в 10 млрд. доларів можливу вигоду України у разі вступу до Митного союзу, а посол Росії в Україні Михайло Зурабов повідомив, що його країна хоче ясності від України в питанні приєднання до цього об'єднання.

Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу вважає взаємовиключними участь України в Митному союзі і створення зони вільної торгівлі з ЄС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!