ЄБРР дасть 154 мільйони доларів на українську ГТС

Вівторок, 19 липня 2011, 11:16

НАК "Нафтогаз України" і Європейський банк розвитку і реконструкції підписали меморандум про фінансування першого етапу реконструкції української газотранспортної системи, у тому числі української ділянки магістрального газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород".

Документ у вівторок підписали директор ЄБРР в Україні Андре Куусвек і заступник голови правління НАКу Вадим Чупрун, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За словами Куусвека, ЄБРР готовий виділити 154 млн. доларів. Таку ж суму може виділити Європейський інвестиційний банк.

Кошти будуть виділені під державні гарантії на термін 15 років.

Реклама:

Куусвек уточнив, що у вересні 2011 року консалтингова компанія Mott MacDonald повинна надати банку звіт про проект модернізації української ГТС, після чого головний офіс ЄБРР у Лондоні прийме рішення про підписання кредитної угоди з "Нафтогазом України".

"Ми сподіваємося підписати цей проект цього року", - сказав директор ЄБРР в Україні.

Куусвек також не виключив можливості подальшого фінансування наступних етапів модернізації та реконструкції української ГТС.

Як повідомлялося, перший етап реконструкції української ділянки газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород" розрахований на три роки.

Загальний обсяг інвестицій в перший етап складе 538,87 млн. доларів, у тому числі власні кошти "Нафтогазу" - 230,87 млн. доларів, кредитні кошти - 308 млн. доларів.

Протяжність української ділянки газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород" становить 1160 км, діаметр труби - 1420 мм.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: