Азаров розраховує на Росію у модернізації "труби"

Вівторок, 19 липня 2011, 10:33

Київ зацікавлений в участі Росії у модернізації української газотранспортної системи.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров у Богуславському районі на Київщині на церемонії початку реалізації проекту з модернізації магістрального газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород", повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Зараз позиція Росії буде змінюватися у світлі наших практичних кроків. Ми на це розраховуємо, принаймні", - сказав він.

Азаров нагадав, що Україна неодноразово запрошувала Росію брати участь в цьому процесі, однак тоді були тільки слова - без матеріальних зусиль і витрат з українського боку.

Реклама:

Прем'єр висловив надію, що після того, як російська сторона побачить, що Україна почала цю роботу спільно з європейськими партнерами, вона змінить свою позицію.

Як повідомлялося, Україна почала перший етап реконструкції магістрального газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород".

У вівторок на промисловому майданчику 3731,5 км газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород" у присутності прем'єр-міністра Миколи Азарова і міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Бойка був зварений символічний "золотий стик".

Модернізація і реконструкція газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород" передбачає реконструкцію лінійної частини газопроводу (заміна ізоляції й переукладання труби) з допоміжними об'єктами, модернізацію двох компресорних станцій, систем лінійної телемеханіки та зв'язку.

Проект модернізації розрахований на дев'ять років. При цьому перша черга - на три роки.

Обсяг інвестицій на реалізацію першої черги реконструкції складе 538,87 млн. доларів, у тому числі власні кошти - 230,87 млн. доларів, кредитні кошти - 308 млн. доларів.

Кредитні кошти мають бути виділені Європейським банком реконструкції та розвитку і Європейський інвестиційним банком.

В результаті реалізації проекту буде підвищена надійність транспортування природного газу, підвищений коефіцієнт корисної дії (ККД) газоперекачувальних агрегатів з 25 до 36%, знижені витрати використання паливного газу приблизно на 600 млн. кубометрів щорічно, а також зменшений вплив на навколишнє середовище.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!