Янукович наказав Присяжнюку наповнити країну власною сільгосптехнікою

Понеділок, 18 липня 2011, 19:34

Президент Віктор Янукович наказав аграрному міністру Миколі Присяжнюку доопрацювати програму з відновлення виробництва сільськогосподарської техніки та проведення технічного переоснащення аграрного сектору.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

Міністр зазначив, що йдеться про надзвичайно актуальне питання, оскільки нестача зернозбиральної техніки призводить до втрат під час збору зернових.

Присяжнюк повідомив Президентові, що Державна продовольчо-зернова корпорація України за допомоги Уряду придбала в лізинг 500 комбайнів.

Реклама:

За словами міністра, президент під час зустрічі також поставив завдання розробити нову програму меліорації сільськогосподарських земель.

Присяжнюк нагадав, що в Україні зрошування потребують понад 2 мільйони гектарів землі.

Крім того, на зустрічі також йшлося про хід проведення земельної реформи в Україні. За словами Присяжнюка, Янукович наголосив на важливості проведення роз'яснювальної роботи із власниками земельних паїв, місцевими громадами.

За словами урядовця, зараз розпочинається активне обговорення заключного етапу земельної реформи.

До початку вересня необхідно зібрати всі пропозиції та зауваження, проаналізувати їх та врахувати при розробці законопроекту про ринок землі, сказав міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!