Українські індекси закрилися в "мінусі"

Понеділок, 18 липня 2011, 19:20

Згідно з результатами торгів, основні українські індекси продемонстрували спад.

Індекс ПФТС впав на 1,13%, до рівня 888,43 пункту, індекс UX, що розраховується "Українською біржею", опустився на 0,58%, опинившись на рівні 2289,01 пункту.

За словами аналітика ІК Велес Капітал Леоніда Майденко, через відсутність ідей на зовнішніх ринках і на ринку України, індекс УБ протягом дня рухався в боковику, повідомляє Fundmarket.

Обсяги торгів в 100 мільйонів гривень і кількість угод по акціях малі, підвищеної активності на нашому ринку за сьогоднішній день не спостерігалося.

Реклама:

Песимізм на український ринок прийшов з Азії і Європи, а так само з товарних ринків, де спостерігалося зниження вартості нафти та низки металів, зростання цін на золото і оновлення історичного максимуму вище 1600 доларів за унцію.

Зростання цін на дорогоцінні метали, обумовлено борговою кризою в Європі і можливістю технічного дефолту в США.

На закордонних майданчиках переважав спад.

Торги на російських біржах почалися майже без зміни основних індексів, які по ходу дня, в результаті погіршення зовнішнього тла, перейшли на негативну територію.

Падіння було викликано песимістичними настроями на фондових майданчиках Азії та Європи, ослабленням вартості нафти та низки металів, а також зниженням ф'ючерсів на індекси США.

Інвесторів продовжували хвилювати дві основні проблеми - боргова криза Єврозони, а також підвищення ліміту держборгу США.

До кінця торговельної сесії понеділка російські фондові індекси показують негативну динаміку. До 18:02 індекс ММВБ впав на 1,16%, а індекс РТС збавив 1,35%.

Уолл-стріт відкрилася зниженням у понеділок під час відсутності угоди з приводу підвищення боргового порога США і на тлі боргової кризи в Європі.

Dow Jones втратив 0,64 відсотка до 12.399,50 пункту, індекс Nasdaq Composite скоротився на 0,50 відсотка до 2.775,80 пункту.

Серед важливих новин за сьогодні - наступні.

Міжнародне рейтингове агентство Moody 's Investors пропонує США скасувати законодавчо закріплений ліміт державного боргу, що створює, на думку агентства, зайву невизначеність серед держателів держпаперів.

Золото знову подорожчало в понеділок до рекордних позначок, зовсім трохи не дотягнувши до 1600 доларів за унцію, через стурбованість інвесторів борговими проблемами в Європі та США.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!