Дороги, в які закопали мільярди, можуть передати бізнесу

Понеділок, 18 липня 2011, 17:21

"Укравтодор" може бути повністю реформований вже до кінця 2011 року.

Про це сказав 18 липня на прес-конференції віце-прем`єр-міністр - міністр інфраструктури Борис Колесніков, передає УНІАН.

"Укравтодор" буде повністю реформований, я думаю, вже до кінця 2011 року", - сказав він.

За словами Колеснікова, планується залучити до експлуатації доріг приватні компанії.

Реклама:

"І зараз ми думаємо, є доручення президента з приводу залучення приватних експлуататорів автодоріг, які будуть ефективнішими, ніж держава", - сказав він.

Як нагадав міністр, зараз замовником будівництва нових автодоріг є винятково Мінінфраструктури, згідно із затвердженим положенням про міністерство в квітні ц.р.

"Мінінфраструктури є єдиним замовником нових автодоріг, а не "Укравтодор". "Укравтодор" має організовувати тендери для будівництва нових автодоріг, ось це вся функція", - сказав він.

Указом президента від 6 квітня "Питання оптимізації системи центральних органів виконавчої влади" ліквідовано, реорганізовано і створено низку органів влади.

Зокрема, створено Державне агентство автомобільних доріг України шляхом реорганізації Державної служби автомобільних доріг України.

Президент указом №456/2011 від 13 квітня затвердив положення про Державне агентство автомобільних доріг України - "Укравтодор".

Кабінету міністрів було доручено в двомісячний термін привести власні нормативно-правові акти у відповідність до даного указу.

"Укравтодор" входить до системи органів виконавчої влади і забезпечує реалізацію державної політики у сфері дорожнього господарства й управління автомобільними дорогами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: