Суд повернув Києву землі на півмільярда гривень

Понеділок, 18 липня 2011, 13:29

Генеральна прокуратура повернула столиці 240 гектарів землі вартістю понад 470 мільйонів гривень із розданих у 2007 році Київрадою 1600 гектарів.

Про це повідомляє ТСН із посиланням на прес-службу Генпрокуратури.

Відповідні рішення прийняті за раніше задоволеними позовами ГПУ.

Згідно із повідомленням, прокуратурою будуть і надалі вживатися заходи до виконання всіх рішень судів, якими скасовані рішення Київської міської ради від 2007 року про передачу 1600 га міських земель.

Реклама:

Як повідомлялося, 22 квітня у столиці за позовами Генеральної прокуратури Господарський суд повернув державі понад 302 га землі, які були незаконно виділені столичною владою.

Загалом з урахуванням попередніх судових рішень за позовами Генпрокуратури скасовано незаконні рішення Київської міської ради про передачу обслуговуючим кооперативам понад 1200 га земель природно-заповідного та історико-культурного призначення вартістю понад 1,4 млрд. гривень.

Мер Києва Леонід Черновецький заявляє, що у Києві є ще стільки нерухомості і землі, що цього вистачить, щоб наповнювати бюджет міста упродовж десятків років.

Відповідаючи на закиди, що за часів роботи "молодої команди" вкрали землі на 70 мільярдів, мер заявив, що в Києві приватизовано лише близько 7% земель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!