"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Японія витратить на відновлення 150 мільярдів доларів

Неділя, 17 липня 2011, 12:31

Витрати Японії на відновлення інфраструктури північно-східних районів, зруйнованих  землетрусом 11 березня 2011 роком і цунамі, в найближчі п'ять років можуть становити  10-12 трильйонів єн - 126-152 мільярдів доларів.

Відповідні цифри зазначені в підготовленому урядом проекті, передає "Дело".

Як очікується, влада прийме план до кінця поточного місяця; документ покликаний стати основою для фінансування третього етапу реконструкції країни.

Програма, серед іншого, передбачає будівництво сонячних і вітряних електростанцій у постраждалих від стихійних лих районах.

Реклама:

Законодавці не розглядали підвищення податків як джерело фінансування відновлювальних робіт, тому цей захід відсутній у проекті, незважаючи на те, що 25 червня експертна комісія уряду Японії рекомендувала кабінету міністрів підвищити ставки для компенсації майбутніх витрат.

Раніше урядові експерти пропонували тимчасово підвищити податки на доходи юридичних і фізичних осіб, а також податок з продажів, на які в сукупності припадає 80% усіх податкових надходжень до бюджету країни.

Нагадаємо, землетрус 11 березня 2011 року магнітудою 9,0 і цунамі зруйнували інфраструктуру північно-східних районів Японії і вивели з ладу систему охолодження реакторів на АЕС "Фукусіма-1", що призвело до пожеж, декількох вибухів і витоку радіації на цьому підприємстві.

В результаті стихійного лиха загинули і пропали безвісти близько 23 тисячі чоловік, тисячі були евакуйовані з прилеглих до АЕС територій.

За попередніми підрахунками, матеріальний збиток від катаклізмів оцінюється в 209 мільярдів доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!