"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Найближчими днями Рада отримає законопроект про ринок землі

П'ятниця, 15 липня 2011, 19:12

Закон про ринок землі найближчими днями буде внесений до парламенту.

Про це заявив перший заступник Державного агентства земельних ресурсів Артем Кадомський, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

"Закон про ринок землі йде як урядовий закон. Він погоджений з Кабміном і найближчими днями буде внесений до Верховної ради", - сказав він.

За словами Кадомського, буде докладено всіх зусиль для того, щоб депутати розглянули і прийняли цей законопроект у першому і другому читанні до кінця 2011 року.

Реклама:

На продовження теми він зазначив, що іноземці не матимуть права скуповувати українські землі сільськогосподарського призначення - відповідна норма буде зафіксована у документі.

"Звичайно, в законі про ринок землі передбачено, що не матимуть права купувати землі сільськогосподарського призначення ні закордонні громадяни, ні закордонні юридичні особи", - наголосив представник відомства.

За його словами, таке право матимуть виключно громадяни України, а саме, фізичні особи, фермери і держава.

Коментуючи щойно ухвалений законопроект про земельний кадастр, Кадомський підкреслив, що автентичність інформації, яка зберігатиметься в ньому, гарантується.

"Оскільки кадастр будується як система єдина, захищена, то ми можемо гарантувати автентичність тієї інформації, яка там зберігатиметься", - зауважив він.

За словами чиновника, будь-який громадянин в будь-який момент зможе отримати витяг із державного земельного кадастру, зокрема і за допомогою засобів електронного зв'язку.

Як повідомлялося, 7 липня Верховна рада ухвалила законопроект про земельний кадастр у першому читанні.

Документ передбачає, що внесення відомостей про земельні ділянки здійснюється державним кадастровим реєстратором.

Законопроектом також визначений перелік документації із землеустрою та оцінки земель, які є підставою для внесення даних до державного земельного кадастру.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!