"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Київ і Тбілісі домовилися активізувати торгівлю

П'ятниця, 15 липня 2011, 15:44

Україна і Грузіяі домовилися активізувати співробітництво в торгово-економічній сфері шляхом налагодження системної роботи міжурядової комісії з питань економічного співробітництва, засідання якої відбудеться восени 2011 року.

Така домовленість була досягнута в ході переговорів глав МЗС України і Грузії - Костянтина Грищенка і Григола Вашадзе - в п'ятницю в Тбілісі, повідомляє департамент інформаційної політики українського зовнішньополітичного відомства.

"Нині назріла необхідність надати нашим двостороннім відносинам більше прагматизму - підкріпити політичний діалог довгостроковими економічними проектами, тому ми обговорили проведення восени цього року спільної міжурядової комісії з питань економічного співробітництва. Обговорили питання у сфері транспорту, енергетики, реалізації конкретних проектів", - сказав Грищенко.

Сторони також обмінялися думками щодо взаємодії двох держав з Європейським Союзом, у тому числі щодо наповнення практичним змістом ініціативи ЄС "Східне партнерство".

Реклама:

У контексті поглиблення співпраці в рамках міжнародних організацій домовлено про зміцнення взаємодії в рамках ООН, ОБСЄ і Ради Європи.

Грищенко, який є головою Комітету міністрів Ради Європи відзначив успішний розвиток співпраці Грузії з цією організацій і підтвердив готовність всіляко підтримувати зусилля РЄ з надання сприяння Грузії в процесі реформ.

За результатами переговорів підписаний план консультацій між МЗС України та Грузії на 2011-2012 роки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!