"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Лисичанський НПЗ стимулює дефіцит скрапленого газу?

П'ятниця, 15 липня 2011, 14:14

Лисичанський НПЗ, належить ТНК-ВР, за підсумками роботи в червні 2011 року  експортувало 12,4 тисячі тонн скрапленого газу, в той час як на внутрішній ринок було відпущено всього близько 9 тисяч тонн.

Про це свідчать дані "Укрзалізниці", які є в розпорядженні OilNews.

Згідно з базою даних залізничних перевезень, найбільшими напрямками експорту лисичанського скрапленого газу стали Чехія, Росія, Туреччина і Марокко.

У той же час 8 липня 2011 року прес-служба ТОВ "ТНК-ВР Коммерс" розповсюдила заяву, про те, що компанія відвантажує весь ресурс скрапленого газу на внутрішній ринок, а червневий експорт не перевищив 0,5 тисячі тонн.

Реклама:

"Буде не зайвим уточнити, що для НПЗ скраплений газ є супутнім продуктом переробки нафтової сировини. У червні Лисичанський НПЗ поставив на внутрішній ринок весь обсяг виробленого за місяць скрапленого газу - близько 7 тисяч тонн. У рамках довгострокового контракту за давальницькою переробки нафти за межі країни було відвантажено близько 0,5 тисячі тонн цього продукту", - йшлося в заяві компанії.

У свою чергу учасники ринку відзначають, що причинами дефіциту зрідженого газу на внутрішньому ринку Україні є проблеми з відбором проб на митниці і експорт лисичанського ресурсу.

Як повідомлялося раніше, на початку липня 2011 роздрібні ціни на газ різко підвищилися внаслідок нестачі ресурсу на внутрішньому ринку.

У травні-червні 2011 року "ЛИНІК" відправив до Росії близько 80% виробленого бензину і більшу частину дизельного палива.

Брак ресурсу на внутрішньому ринку призвів до перебоїв з поставками нафтопродуктів в деяких мережах АЗС, а згодом було компенсовано збільшенням поставок високооктанового бензину із країн Євросоюзу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: