Дубина розповів, як підписувались газові контракти

П'ятниця, 15 липня 2011, 13:58

Колишній голова НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина заявляє, що екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко під загрозою звільнення змусила його підписати газові контракти з Росією у 2009 році.

Про це йдеться у показах Дубини, зачитаних у Печерському райсуді Києва в рамках оголошення прокурором обвинувального висновку у справі Тимошенко, передає УНІАН.

"Перед підписанням контрактів Тимошенко погрожувала мені звільненням з роботи в разі моєї відмови підписати контракти", - вказав Дубина.

Він заявив, що відмовлявся підписувати контракт з умовами постачання газу по 450 дол. за тисячу кубометрів без директив Кабінету міністрів.

Реклама:

Однак через два дні Тимошенко надала Дубині затверджені нею особисто і скріплені печаткою уряду директиви.

"Таким чином, Тимошенко особисто дала розпорядження на підписання договорів", - йдеться у показах Дубини.

Також колишній глава "Нафтогазу" стверджує, що відмовлявся підписувати контракти і доповів про це тодішньому президенту Ющенку, але той не дав прямої відповіді на запитанні підписувати чи не підписувати контракти.

Крім того, Дубина вважає, що за рахунок запасів газу в газосховищах можна було протримати країну до кінця лютого 2009 року, не купуючи газ у Росії, та спробувати переконати Росію піти на поступки.

Однак Дубина не вказав, чи гарантувало б це зниження ціни на газ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!