Попов забрав у Новинського землю і віддав церкві

П'ятниця, 15 липня 2011, 10:25

Київміськрада скасувала своє рішення від 14 березня 2002 року, згідно з яким ТОВ "Юджин" були виділені під забудову земельні ділянки площею 0,4528 га на території НСК "Олімпійський".

Відповідне рішення депутати прийняли на сесії 14 липня, повідомляють "Українські новини".

Зокрема, мова йде про ділянку по вулиці Червоноармійській, 53-55, яка була виділена в 2002 році під будівництво торгово-офісного центру перед НСК з реконструкцією площі на вулиці Червоноармійській, а також ділянка на розі вулиць Шота Руставелі та Жилянської під будівництво офісно- житлового комплексу з об'єктами інфраструктури.

Згідно з текстом проекту рішення, ділянка 0,38 га на розі Шота Руставелі та Жилянської передана релігійній громаді Української православної церкви під будівництво культурно-просвітницького центру з храмом Святої Трійці, службово-побутовими та господарськими приміщеннями.

Реклама:

Нормативна грошова оцінка ділянки - 7,9 мільйона гривень.

Ділянка передана релігійній громаді в постійне користування.

У лютому будівельна компанія "Юджин" заявила про наміри інвестувати 350 мільйонів гривень в реконструкцію Троїцької площі та будівництво офісного комплексу біля НСК "Олімпійський" на Червоноармійській вулиці, 53-55 в Печерському районі Києва.

У квітні 2010 року Київська міська рада скасувала своє рішення від 1 жовтня 2007 року про передачу в оренду компанії "Урал" земельної ділянки 4,83 га по вулиці Червоноармійській, 55 у Печерському районі на території "Олімпійського".

За інформацією ЗМІ, будівельна компанія "Юджин" входить до "Смарт Холдингу" Вадима Новинського.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!