"Автоцивілка" подорожчає для "поганих" водіїв?

П'ятниця, 15 липня 2011, 09:10

Страхові компанії будуть збільшувати вартість обов'язкового страхування для автовласників, які не пройшли техогляд на акредитованій станції техобслуговування або фальсифікували перевірку технічного стану транспортного засобу.

Про це заявив заступник голови ради Ліги страхових організацій України Олександр Залєтов, повідомляє "Дело".

За словами експерта, страхові компанії будуть шукати можливість максимально підвищити підсумкову вартість ОСАГО.

"Оскільки розміри страхових платежів з "автоцивілки" закріплені законодавчо, вартість обов'язкового поліса буде збільшуватися або за рахунок максимального підвищення семи коригувальних коефіцієнтів, або будуть внесені зміни до законодавства", - вважає він.

Реклама:

За словами Залєтова, на найменші коефіцієнти з "автоцивілки" зможуть розраховувати водії, які мають поліс КАСКО або пройшли техогляд на сертифікованій СТО.

У той же час дорожче всіх обов'язковий поліс обійдеться автовласникам, керуючим несправним транспортним засобом або, які мають "погану" історію водіння.

"Оскільки технічно несправний засіб буде підвищувати збитковість автоцивільної відповідальності, страхові компанії при переукладанні договору обов'язкового страхування будуть використовувати підвищувальні коефіцієнти для таких автовласників", - пояснює Залєтов.

У свою чергу страховики не розділяють подібної думки.

За словами директора департаменту організації та розвитку продажів "PZU Україна" Василя Дужака, навіть у випадку законодавчих змін, що дозволяють коректувати страховий платіж в залежності від наявності або відсутності ТО, страхові компанії навряд чи будуть робити будь-які надбавки.

"По-перше, на ринку автотранспортного страхування зберігається висока конкуренція, по-друге, в Україні дуже невеликий відсоток аварій, викликаних несправністю транспортних засобів", - пояснює свою позицію експерт.

5 липня Верховна рада прийняла в другому читанні і в цілому законопроект, що передбачає скасування обов'язкового технічного огляду для легкових автомобілів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: