Олігархи повинні служити - екс-президент

П'ятниця, 15 липня 2011, 09:00

Президент Віктор Янукович повинен переконати вітчизняних олігархів служити своїй країні.

Таку думку озвучив екс-президент Леонід Кравчук в ефірі телеканалу ТВі.

"Президент повинен стати над Україною, тобто президентом всієї України і має переконати або, скажімо, зобов'язати олігархів служити Україні. Якщо він це зробить і скаже, відкрито, спираючись на відповідні закони, що вони повинні будувати Україну, це буде першим кроком (до трансформації України)", - сказав він.

На його думку, наразі в Україні немає політичної сили, здатної зробити для країни більше, ніж президент, тому що глава держави має не порівняну ні з ким владу.

"Влада в руках президента, як він її поверне, така доля і чекає країну", - сказав політик.

Він упевнений, що у Януковича є шанс увійти в історію, якщо він почне вирішувати основні проблеми держави.

"Для України настав час "Ч": бути чи не бути. Не можна жити, коли 10% людей мають все багатство, а 90% - бідні, коли корупція настільки вразила суспільство, що невідомо що потрібно зробити, щоб її викорінити", - підкреслив Кравчук.

Якщо ж побудовою країни займуться українські олігархи, то у них, на думку першого президента, з'явиться шанс сформувати середній клас.

"Тоді наступний період президентський міг би стати зовсім іншим етапом. Україна почала б вирівнюватися від 10 до 90 до, скажімо, а 30 до 70, 40 до 60, а потім 50 до 50. Тоді Європа і світ зрозуміли б нас, що ми йдемо цим курсом", - сказав він.

"І якщо хтось думає, що ефективно закрити Кіпр, щоб не вивозили капітал, то повірте: закриєте Кіпр - відкриється щось інше, поки не буде стратегічної домовленості між владою і олігархами. Зараз її немає. Зараз олігархи керують владою. Вони служать гаманцем для багатьох керівників нашої влади", - додав Кравчук.

Він також упевнений, що українці не будуть терпіти цинічних дій влади, яка забезпечує собі підвищення зарплати, а також всілякі преференції.

"Я ніколи не змирюся з тим, що їде депутат, а за ним ще п'ять машин. Хіба це складно заборонити?", - поскаржився перший президент.

Кравчук вважає, що, якщо влада буде продовжувати свої неправильні дії, вона буде зупинена народом.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!