Moody's спрогнозував, коли українські банки очистяться від проблемних кредитів

Четвер, 14 липня 2011, 18:54

На думку аналітиків міжнародного рейтингового агентства Moody's, на "очищення" кредитних портфелів від проблемних позик українським банкам знадобиться близько 3-4 років

Такий прогноз Moody's озвучила молодший віце-президент, аналітик міжнародного рейтингового агентства Олена Редько, повідомляє портал "Дело".

Вона зазначила, що відновлення економік країн СНД має відкладений ефект для відновлення якості кредитних портфелів банків.

Для України основними причинами поганої якості активів є надмірне зростання кредитування (у докризовий період - до 60-70% на рік) у поєднанні з низькими критеріями андеррайтингу і низькою якістю позичальників; великий обсяг кредитів, виданих сектору нерухомості і будівництва; макроекономічні наслідки світової фінансової кризи.

Реклама:

Поточний рівень проблемних кредитів - 40%. Позиковий портфель по банках України може зрости до кінця 2011 року на 10-15%.

Як повідомлялося, в Україні серед компаній нефінансового сектора найвища частка прострочених кредитів - у сфері рибного господарства та в будівництві.

Найбільш дисципліновані позичальники - підприємства, які займаються виробництвом і розподілом електроенергії та газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!