Клюєв наказав Бойку домовитись з "Лукойлом" про запуск Одеського НПЗ

Четвер, 14 липня 2011, 11:50

Перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості провести переговори з керівництвом ВАТ "Лукойл" щодо запуску Одеського нафтопереробного заводу.

Таке доручення він дав під час презентації проекту Державної програми соціального і економічного розвитку України на 2012 рік, після того як ознайомився з даними про зростання промвиробництва по областях за перше півріччя, згідно з якими в Одеській області відзначається падіння виробництва більш ніж на 13%, повідомляє УНІАН.

Представник Одеської облдержадміністрації, пояснюючи причини падіння, відзначила, що ситуація виникла через припинення роботи нафтопереробного заводу, який не планує починати роботу до кінця року.

"Доручення Мінпалива: необхідно буде з "Лукойлом" домовлятися, щоб запустити підприємство", - сказав Клюєв.

Реклама:

16 червня віце-президент ВАТ "Лукойл" Валерій Суботін в кулуарах Петербурзького міжнародного економічного форуму заявив, що компанія розраховує в поточному році запустити належний йому Одеський НПЗ, один з найбільших нафтопереробних заводів України.

Нагадаємо, Лукойл зупинив роботу Одеського НПЗ на плановий ремонт в жовтні 2010 року, на кілька місяців раніше наміченого терміну.

З липня 2005 року по березень 2008 року Одеський НПЗ перебував на широкомасштабній модернізації.

Проведена модернізація підприємства відкрила можливість збільшити глибину переробки нафти з 56,02% до 78%, наростити на 2% відбір світлих нафтопродуктів і випуск вакуумного газойлю, зменшити виробничі втрати на 0,56%.

Модернізація заводу дозволила випускати бензин за стандартом Євро-3, дизельне паливо - за стандартом Євро-4.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: