"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Клюєва прогнозують ріст ВВП на 6,5% в 2012 році

Четвер, 14 липня 2011, 11:20

Міністерство економічного розвитку і торгівлі розробило проект державної програми економічного і соціального розвитку на 2012 рік, в якій передбачає прогноз зростання ВВП 6,5% і інфляції 7,9% в цей період.

"Документ підготовлений Міністерством економічного розвитку і торгівлі за участю центральних та місцевих органів виконавчої влади", - йдеться в матеріалах, розданих у ході засідання колегії Мінекономіки, на якому відбулася презентація проекту держпрограми, передає "Дело" з посиланням на "Українські новини".

Проект програми також передбачає, що зростання промвиробництва в 2012 році становитиме 8,3%, у тому числі в машинобудуванні на 20%, у добувній промисловості - на 4,6%, в агропромисловому секторі - на 5,7%.

Обсяги інвестицій в основний капітал, як передбачається, збільшаться на 8,4% в порівнянні з 2011 роком.

Реклама:

"Це дозволить практично повністю відновити докризовий рівень економічного розвитку", - йдеться в повідомленні.

За оцінками Мінекономіки, прийняття держпрограми і її виконання дозволить поліпшити економічну ситуацію та підвищити добробут громадян.

Як повідомлялося, раніше Верховна рада схвалила бюджетну резолюцію на 2012 рік.

Документ передбачає прогноз зростання ВВП 6,5% в 2012 році, номінальний ВВП на рівні 1 475,5 мільярда гривень, прогноз інфляції на рівні 7,9%, індекс цін виробників - 9,7%, рівень безробіття - 7,2-7,7%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: