"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Золото встановило черговий рекорд через Moody's

Четвер, 14 липня 2011, 10:57

Золото подорожчало в четвер до нового рекорду.

Це трапилося після того, як міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service поставило рейтинг США на перегляд з можливістю зниження через загрозу того, що Конгрес може не встигнути в строк підвищити граничний рівень американського держборгу.

Золото з негайною поставкою виросло в ціні на 0,5% - до 1589,8 долара за унцію, а потім трохи знизилося в ході сесії, повідомляє агентство Bloomberg.

Ф'ючерси на золото в Нью-Йорку також виросли в четвер до рекордних 1590,8 долара за унцію.

Реклама:

13 липня, вартість золота з постачанням в серпні виросла на біржі Comex у Нью-Йорку на 17,4 долара і досягла позначки 1579,7 долара за унцію, оновивши історичний максимум.

Разом з тим, золото з негайною поставкою подорожчало на 11 доларів - до 1578,72 долара; ця позначка також була рекордною.

Нагадаємо, в квітні аналітики консалтингової компанії GFMS Ltd озвучили прогнози, згідно яким ціни на золото в кінці 2011 року можуть перевищити 1600 доларів за тройську унцію.

Крім того, на початку року один з найбільш "влучних" прогнозистів світу - аналітик Credit Suisse Group AG в Лондоні Том Кендалл - заявив, що в 2011-м золото може подорожчати до 1630 доларів за унцію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: