Ірак заплатив за першу партію українських БТРів

Середа, 13 липня 2011, 17:47

Ірак у повному обсязі розрахувався з Україною за постачання першої партії українських БТР-4, побудованих на його замовлення в рамках масштабного, обсягом близько 550 млн. доларів, контракту на потужностях у Харкові і поставлених замовнику в квітні-травні.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на джерело, знайоме з деталями контракту.

"Друга частина платежу за постачання іракському замовнику першої партії бронетехніки сьогодні в повному обсязі перерахована на рахунок українського банку", - повідомив співрозмовник агентства.

"Проплати за контрактом здійснюються іракською стороною згідно з графіком", - зазначив він.

Реклама:

Як повідомлялося, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін заявив у вівторок, що Ірак не розрахувався за бронетехніку, поставлену іракській стороні харківським ДП "Завод ім Малишева".

При цьому глава ОДА також висловив упевненість, що після надходження цих коштів на рахунки концерну "Укроборонпром", до складу якого входить ДП "Завод ім. Малишева", підприємство зможе розрахуватися з боргами, в т.ч. й із зарплат.

У 2009 році дочірнє підприємство держкомпанії "Укрспецекспорт" - держпідприємство "Спеціалізована зовнішньоторговельна фірма "Прогрес" уклало контракт з Іраком на суму понад 550 млн. доларів, який, як передбачається, має стати одним із серії готуються у сфері ВТС між Україною та Іраком.

Контракт передбачає постачання протягом 3-3,5 років більше 400 одиниць бронетехніки, зокрема БТР-4, 6 легких транспортних літаків Ан-32, а також проведення послуг з ремонту авіаційної техніки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: