Клюєв розкритикував недостатню роботу чиновників з інвесторами

Середа, 13 липня 2011, 17:25

Незважаючи на збільшення надходження інвестицій, інвестиційні процеси розгортаються повільно.

Про це заявив перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв, відкриваючи засідання Кабінету міністрів у середу, повідомляє прес-служба уряду.

"Причин такого стану декілька. Серед них слід назвати також і пасивність цілої низки центральних органів виконавчої влади, покликаних за своєю компетенцією стимулювати процеси інноваційної діяльності", - заявив Андрій Клюєв.

За його словами, ця проблема набуває особливої гостроти, якщо врахувати, що світова економіка вже понад двадцять років функціонує в умовах п‘ятого та шостого технологічних укладів.

Реклама:

Перший віце-прем‘єр доручив міністерству освіти і науки разом із Державним агентством з питань науки, інновацій та інформатизації, Мінекономрозвитку, Мінфіном, іншими зацікавленими центральними органами виконавчої влади, академіями наук активізувати свою роботу.

"Ці міністерства та відомства мають сконцентрувати зусилля та ресурсний потенціал на підтримці науково-технічних розробок у зазначених напрямах, внести пропозиції щодо їх провадження у вітчизняне виробництво", - заявив Клюєв.

Він нагадав, що у лютому 2011 року Кабінетом міністрів була затверджена рамкова Програма розвитку інвестиційної та інноваційної діяльності до 2015 року.

Перший віце-прем‘єр доручив Міністру фінансів врахувати це під час формування показників проекту Державного бюджету на 2012 рік, що дозволить забезпечити реалізацію відповідних інноваційних проектів в рамках Програми розвитку інвестиційної та інноваційної діяльності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!