Єгипет "затвердить" Україну постачальником пшениці

Середа, 13 липня 2011, 15:53

Єгипет планує додати Україна і Румунію до списку затверджених постачальників пшениці.

Про це заявив заступник голови державного Головного управління з поставок товарів Єгипту Номані Номані, повідомляє портал "Дело" із посиланням на Bloomberg.

За словами Номані, Єгипет хоче диверсифікувати джерела постачань.

"Ми досі вивчаємо можливість додавання румунських та українських постачальників до нашого списку. Це буде залежати від декількох факторів, включаючи якість сільськогосподарських культур та їх експортні можливості, особливо в довгостроковій перспективі", - заявив Номані.

Реклама:

Він повідомив, що 18-22 липня відвідає Росію в складі делегації для зустрічі з урядовцями та приватними трейдерами зерна для дискусій про нормативні акти з перевезень пшениці.

Номані зазначив, що коли Росія припинила експорт зерна в середині серпня 2010 року, Єгипет виключив її зі списку дозволених постачальників для імпорту пшениці і почав закупівлі в інших країнах, включаючи Францію та США.

"Ми хочемо, щоб переконатися, що те, що сталося в серпні, більше не повториться", - підкреслив він.

Як відомо, Єгипет, з населенням близько 80 млн. осіб, є одним із найбільших імпортерів пшениці зі щорічним обсягом закупівель в 5-6 млн. тонн.

Як повідомлялося, за словами першого віце-прем'єра, міністра економічного розвитку і торгівлі Андрія Клюєва, Україна в поточному маркетинговому році може експортувати близько 9 млн. тонн пшениці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: