Виробник олії відклав своє IPO у Варшаві

Середа, 13 липня 2011, 14:54

Один з найбільших українських виробників соняшникової та ріпакової олії компанія ViOil відклала заплановане на Варшавській біржі IPO через несприятливі ринкові умови.

ViOil спочатку планувала продати 28-37% акцій, розраховуючи залучити 144 - 187 мільйонів доларів, повідомляє Reuters.

Компанія планувала оголосити ціну продажу своїх акцій 13 липня. ViOil повідомляє, що сплачені у період передплати кошти будуть покупцям повернуто.

Інвестиційні аналітики кажуть, що український виробник масла вибрав невдалий час для свого IPO, коли період низької ділової активності під час літніх відпусток співпав із загостренням боргових проблем в країнах Євросоюзу.

Реклама:

Залучені в результаті первинного продажу акцій кошти ViOil, що оцінює свою частку на світовому експортному ринку соняшникової олії на рівні 4 відсотків, планувала направити на свій подальший розвиток.

До складу вертикально інтегрованої компанії ViOil, що працює на українському ринку з 1992 року, входить два великих масложирових комбінату - Вінницький і Чернівецький.

За три квартали, які завершилися 31 березня, дохід компанії виріс в річному вираженні на 42 відсотка до 220 мільйонів доларів, чистий прибуток - в 2,5 рази до 26,5 мільйона доларів, показник EBITDA - в два рази до 39,3 мільйона доларів.

З початку 2011 року чотири українські компанії, включаючи три з аграрного сектора, здійснили IPO на біржі у Варшаві: Ovostar Union продала 25% акцій за 34 мільйона доларів, компанія KSG Agro - 33% акцій за 39,7 мільйона доларів, Industrial Milk Company - 24% за 30 мільйонів доларів і виробник акумуляторних батарей Westa ISIC SA продав 25% акцій за 46,3 мільйона доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: