Тігіпко каже, що уряд почав отримувати результати своїх реформ

Середа, 13 липня 2011, 14:29

Віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко заявляє, що уряд почав отримувати перші результати соціально-економічних реформ.

Зростання власних надходжень фонду становило 21,1% у порівнянні з аналогічним періодом 2010 року, а доходи перевищили 66 мільярдів гривень - це більше, ніж планувалося, передає його прес-служба.

За словами Тігіпка, "спільними зусиллями влади та бізнесу забезпечено прискорене післякризове відновлення економіки. Промислове виробництво в цьому році зросло на 8,5%. Звідси - зменшення безробіття, підвищення попиту на кваліфіковану робочу силу, зростання зарплати і відрахувань до Пенсійного фонду".

"Тепер ПДВ автоматично відшкодовується тільки підприємствам, на яких середня зарплата більш ніж у два з половиною рази вища від мінімальної. Це спонукало багатьох власників підвищити офіційну зарплату співробітників".

Реклама:

За словами Тігіпка, важливим етапом пенсійної реформи стануть заходи з "осучаснення" пенсій, які дозволять вже найближчим часом підняти виплати понад 60% українських пенсіонерів щонайменше на 100 гривень.

"Але це лише початок. Ми маємо запустити накопичувальну пенсійну систему і провести через парламент закони щодо легалізації заробітних плат і робочих місць", - заявив Тігіпко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!