"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Жителі Острога проти добудови блоків ХАЕС

Середа, 13 липня 2011, 14:00

Депутати Острозької міськради на Рівненщині одноголосно висловилися проти розбудови Хмельницької атомної електростанції.

Про таке рішення депутатів на сесії міськради повідомляє "Радіо свобода".

Депутати наголосили, що представники Хмельницької АЕС на громадських слуханнях не змогли переконати громаду Острога у доцільності добудови двох нових енергоблоків.

Основні аргументи опонентів добудови - незадовільний, на їхню думку, стан фундаментів зупиненого 20 років тому будівництва, а також відсутність достатніх соціальних гарантій населенню, котре мешкає в 30-кілометровій зоні спостереження.

Острог знаходиться на кордоні між Рівненською та Хмельницькою областями і є одним із найближчих міст у межах впливу Хмельницької АЕС.

Реклама:

Як повідомлялося, у кожному населеному пункті Рівненщини, де проходили громадські слухання, більшість їх жителів висловилися проти спорудження нових енергоблоків на Хмельницькій АЕС.

9 червня 2010 року Кабінет міністрів і уряд Російської Федерації підписали рамкову угоду про добудову третього й четвертого енергоблоків Хмельницької АЕС.

Угодою передбачається, що російська сторона забезпечує фінансування проекту в обсязі, необхідному для проектування, будівництва та введення в експлуатацію блоків, зокрема для оплати послуг і товарів, які поставляються з РФ в Україну.

Переможцем міжнародного конкурсу з вибору типу реакторної установки для будівництва 3-го й 4-го енергоблоків Хмельницької АЕС у жовтні 2008 року стала російська компанія "Атомстройекспорт".

У конкурсі, окрім "Атомстройекспорту", брали участь американська Westinghouse і південнокорейська KEPCO.

Мінпаливенерго затвердило рішення міжвідомчої комісії про визнання переможцем конкурсу "Атомстройекспорту", який представив проект реакторної установки В-392.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: