Інститут титану отримав контракт від менеджерів Фірташа на 90 мільйонів

Середа, 13 липня 2011, 11:52

Запорізький титано-магнієвий комбінат 4 липня уклав угоду з Інститутом титану на послуги з розробки ТЕО та робочих проектів реконструкції виробництв титанового шлаку, губчатого титану, магнію-відновника та титанових злитків на 89,38 мільйона гривень.

Інститут повинен виконати завдання до серпня 2012 року. Про це повідомляється в "Віснику державних закупівель", передають "Наші гроші".

Торги проведено по процедурі закупівлі "у одного учасника". Раніше ЗТМК подав до Мінекономрозвитку обґрунтування цієї закупівлі, оцінивши вартість послуг Інституту титану в 99,83 мільйона гривень.

Згідно з обґрунтуванням, Інститут титану є єдиним в Україні спеціалізованим інститутом, до компетенції якого належать науково-технічні і проектні розробки в галузі кольорової металургії.

Реклама:

В свою чергу "реконструкція виробництва титанового шлаку, губчатого титану, магнію-відновника та титанових злитків дозволить збільшити об'єм виробництва та зменшити шкідливий вплив на навколишнє середовище".

Як відомо, наприкінці травня колектив Інституту титану звернувся з відкритим листом до органів державної влади, в якому попередив про те, що підприємство ведуть до банкрутства з метою його приватизації.

Минулого року ЗТМК очолив Володимир Сивак, який раніше працював в приватних структурах бізнесмена Дмитра Фірташа.

Нещодавно керівник ЗТМК повідомив про плани нарощування виробництва губчастого титану та титанового шлаку.

За словами Сивака, для цього плану потрібні великі обсяги інвестицій, тому "держава має знайти надійного приватного партнера, який дозволить колективу комбінату з оптимізмом дивитись в майбутнє, допоможе реалізувати задумки".

Фірташ раніше заявляв, що його цікавить придбання всіх великих хімічних підприємств України.

Цього року приватні структури Фірташа стали головними постачальниками наддорогої сировини для ЗТМК та "Сумихімпрому".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: