Клюєв вимагає віддати гроші державі

Середа, 13 липня 2011, 10:36

Кабмін доручив державним установам створити окремі рахунки для перерахування коштів за надання адмінпослуг.

Як повідомив на засіданні уряду в середу перший віце-прем'єр Андрій Клюєв, відповідні кошти практично не надходять на казначейські рахунки.

За його словами, від бюджетних підприємств, установ та організацій, підпорядкованих міністерствам та відомствам, "надійшло всього 2,5 мільйона гривень".

"Це означає, що колосальний фінансовий ресурс знаходиться поза межами державного бюджету. Я вчора читав довідку з цього питання - жоден регіон, жодне міністерство, жоден орган виконавчої влади не платить. Тільки Київ", - зазначив Клюєв.

"Тому доручаю регіональним керівникам, під персональну відповідальність, вжити заходів для відкриття окремих рахунків в системі Державного казначейства", - сказав перший віце-прем'єр.

Коментуючи реформування економіки, він констатував, що "реформи дають перші результати".

"Бізнес, незважаючи на першу обережну реакцію, позитивно відреагував на нову економічну політику. Надходження у держбюджет поступово збільшуються. У сфері зовнішньої політики ми також маємо позитивні зрушення", - наголосив Клюєв.

Крім того, перший віце-прем'єр назвав позитивною ситуацію зі збором урожаю. За словами Клюєва, в разі продовження позитивної тенденції, експорт зернових культур у цьому році складе "до 20 мільйонів тон, у тому числі пшениці - до 9 мільйонів тон".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!