"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Відкриття ринку за 1,3 мільярда перенесли через хворобу Азарова

Середа, 13 липня 2011, 09:50

Урочиста церемонія відкриття ринку оптової торгівлі сільськогосподарською продукцією "Столичний", що запланована на найближчу п'ятницю, не відбудеться.

Причина - в хворобі прем'єр-міністра Миколи Азарова, який повинен був брати участь у заході, пише "Дело".

Церемонія перенесена на невизначений термін, нова дата буде оголошена пізніше.

Нагадаємо, проект створення мережі оптових ринків сільськогосподарської продукції - найбільш масштабний з фінансованих бюджетом проектів в агропромисловому комплексі.

Реклама:

Саме на цей проект найчастіше посилалася влади, коли їх критикували за зростання цін на плодово-овочеву продукцію в країні, робота мережі оптових ринків називалася основним способом стабілізувати ціни.

Тому церемонія відкриття першого з п'яти подібних ринків намічалася урочиста - крім прем'єра, на відкритті повинні були бути присутніми міністр агрополітики Микола Присяжнюк, топ-менеджери ринку, а також Кшиштоф Карпа, віце-президент Оптового ринку "Броніше" (Польща).

Нагадаємо, раніше стало відомо, що прем'єр-міністр Азаров проходить курс лікування.

Азарову в грудні виповниться 64 роки.

Ринок "Столичний" розташований за адресою Кільцева дорога, 110А, адреса в інтернеті - kyivopt.com.

Ринок побудований на території 160 га поруч із супермаркетом МЕТРО Cash & Carry на Великій Окружній у Києві.

Для порівняння: територія оптового ринку "Шувар" у Львові - близько 12 га, а територія існуючого в Києві оптового плодоовочевого ринку "Фермер" на масиві Троєщина і того менше.

Загальна сума інвестицій в оптовий ринок оцінюється в 1,3 мільярда гривень, а його дизайн буде враховувати досвід створення кращих оптових ринків Європи і, що важливо, успішний досвід оптового ринку "Шувар", який активно розвивається з 2002 року і вже входить в число найбільших 10 оптових плодоовочевих ринків Європи.

Планується, що в 2011 році буде завершено будівництво першої черги ринку вартістю більше 300 мільйонів гривень і площею 62 тисячі кв. м, що дозволить йому почати роботу з усіма основними групами товару.

Зокрема, вже в 2011 році почне роботу павільйон свіжої плодоовочевої продукції з обладнаної зоною передпродажної підготовки, термінали "Риба" і "М'ясопродукти", павільйон "Квіти", а також критий майданчик для торгівлі з машин, овочесховища і фруктосховища і зона митного оформлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!