"Воля" поглинула дніпропетровського оператора та домовляється з чехами

Середа, 13 липня 2011, 09:32

Група компаній "Воля" закрила угоду з придбання найбільшого дніпропетровського оператора кабельного телебачення "Фальстап" в угорської FiberNet.

Про це повідомив президент групи Сергій Бойко, пише видання "Комерсант Україна".

Інформація про переговори щодо угоди обговорюється на ринку з кінця минулого року, тоді експерти оцінювали дніпропетровську компанію в 4-6 мільйони доларів.

"Ця інформація була не зовсім вірною", - заявила вчора керівник відділу по зв'язках з громадськістю "Волі" Аліна Сігда. Хоча подробиць угоди "Воля" не розголошує.

Реклама:

Вартість "Фальстап" значно вища, вважає гендиректор кабельного оператора "Тріолан" Вадим Сидоренко: "Такі компанії зараз оцінюються виходячи з 8 EBITDA - тобто понад 140 мільйонів гривень".

За його розрахунками, база "Фальстап" близько 100 тисяч абонентів, середній дохід з одного абонента на місяць близько 50 гривень, а рентабельність EBITDA в межах 30-40%.

Зараз власники київського інтернет-провайдера "Фрінет", що обслуговує близько 60 тисяч  абонентів, хочуть виручити за компанію 200 мільйонів гривень.

"Фальстап" може виявитися не останньою покупкою "Волі" цього року.

Наприкінці 2010 року керівництво компанії заявляло про плани почати другу хвилю експансії в регіони - обласні центри, міста-сателіти мільйонників та міста з населенням менше 100 тисяч жителів.

Перша хвиля розширення була завершена в 2008 році, коли "Воля" приєднала ряд активів в 16 містах.

Їх подальша інтеграція в структуру групи зайняла близько двох років через відмінності в технологіях надання послуг в регіонах.

За словами учасників ринку, група близька до купівлі одного з найбільших кабельних операторів в Одесі - "Чорне море", а також "Одеко", що надає послуги у Львові, Луцьку, Чернівцях, Тернополі та Запоріжжі.

За їх даними, в 2011 році "Воля" розраховує приєднати близько 500 тисяч абонентів.

Бойко підтвердив факт переговорів з акціонерами "Одеко" - чеським фондом приватних інвестицій PPF Investments.

Але, за його словами, від ідеї покупки одеського оператора "Воля" відмовилася на першому етапі переговорів.

"Зараз ми по другому, третьому колу розмовляємо з багатьма компаніями, які не купили раніше", - зазначив він.

"Воля" нарощує присутність в регіонах напередодні продажу, впевнені учасники ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: