Moody's знизило рейтинг Ірландії

Середа, 13 липня 2011, 09:22

Moody's у вівторок скоротило кредитний рейтинг Ірландії до "непридатного" рівня, попередивши, що обтяженій боргами країні, ймовірно, буде потрібно друга програма допомоги.

Це відбулося через тиждень після того, як Moody's знизило до "непридатного" рівня рейтинг Португалії, повідомляє Reuters .

Ці дії свідчать про те, що подальша фінансова допомога від Брюсселя вимагатиме участі приватних інвесторів, можливо, за допомогою рефінансування заборгованості або свопу.

Європейські міністри фінансів вперше визнали, що якась форма дефолту Греції може бути необхідна, щоб скоротити борги Афін.

Реклама:

Якщо це відбудеться, рейтинг Ірландії, ніколи раніше не спускався на непридатну територію, потрапить під загрозу нових скорочень.

Moody's знизило рейтинг Ірландії на один щабель до Ba1, зберігши негативний прогноз, що означає, що в найближчі 12-18 місяців можливі нові скорочення.

Рейтинг Ірландії поки на один щабель вище португальського і на шість щаблів вище рейтингу Греції.

Standard & Poor's і Fitch Ratings поки утримують рейтинг країни на рівні BBB-плюс, що на три сходинки вище "непридатного" статусу, при цьому S & P's дає стабільний прогноз, а Fitch - негативний.

Однак рішення Moody's, ймовірно, буде тиснути на рейтинги інших агентств, оскільки це зниження змусить інвесторів позбуватися від ірландських облігацій, адже вони більше не мають рейтингів всіх трьох провідних агентств.

Ірландське уряд, який хоче повернутися на боргові ринки в 2013 році, коли закінчиться програма допомоги Євросоюзу та Міжнародного валютного фонду, роздратовано відреагував на рішення Moody's.

"Це рішення повністю розходиться з думками інших рейтингових агентств, - заявило міністерство фінансів. - Ми робимо все можливе, щоб привести наші справи в порядок, і наші успіхи можуть бачити всі".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: