ЄБРР дасть 27 мільйонів доларів на реконструкцію готелю у Києві

Вівторок, 12 липня 2011, 20:35

Європейський банк реконструкцiї та розвитку надасть компанiї "Гранд Плаза", "дочцi" ISTIL Group, кредит на 27 млн. доларів для реконструкцiї та дiяльностi готелю "Лейпциг" на вул. Прорiзнiй, 24/39 у Києві.

Про це повідомляє "Iнтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу київського офiсу банку.

Пiсля реконструкцiї об'єкт стане чотиризiрковим готелем на 180 номерiв.

За словами гендиректора ISTIL Management Вадима Ноздрі, загальний бюджет реалiзацiї проекту загальною площею 16,8 тис. кв. м становитиме близько 70 млн. доларів.

Реклама:

"Сьогоднi загальний бюджет проекту, який передбачає все: вартiсть придбання, виконання технiчних умов на пiдключення до мiських мереж, будiвництво, постачання необхiдного обладнання, меблiв та елементiв обстановки готелю становить близько 70 млн. доларів", - сказав він.

Ноздря додав, що бюджет будiвництва готелю справдi зрiс порiвняно з ранiше заявленими 25 млн. доларів, насамперед через збiльшення обсягiв самого проекту майже до 17 тис. кв. м порiвняно з запланованими спочатку 12 тис. кв. м.

Крiм того, за словами гендиректора, компанiї довелося "пiти пiд землю" одним рiвнем для розмiщення паркiнгу, а також для забезпечення достатнього простору для iнженерного обладнання й допомiжних примiщень.

Ноздря також повiдомив, що компанiя, виконуючи зобов'язання зi збереження "Лейпцига" як пам'ятки архiтектури, розпочала повне вiдновлення фасаду об'єкта.

Компанiя ISTIL Real Estate восени 2009 року завершила угоду з придбання за 35 млн. доларів порожнього будинку на вул. Прорiзнiй, 24/39 у Києвi для розвитку проекту чотиризiркового готелю "Лейпциг".

Запланований обсяг iнвестицiй у реконструкцiю будiвлi тодi озвучувався на рiвнi близько 25 млн. доларів.

Вiдкриття готелю "Лейпциг" планувалося на другий квартал 2012 року.

Будинок на вул. Прорiзнiй, 24/39 побудований у 1900 роцi, до революцiї в ньому розмiшувалася кондитерська "Маркiза", а частину кiмнат займали мебльованi номери "Палермо".

За радянських часiв у ньому вiдкрився двоповерховий ресторан "Лейпциг", а з початку 90-х рокiв минулого столiття будiвля стояла порожня.

ISTIL Group належить британському бiзнесменовi пакистанського походження Мохаммаду Захуру.  

У листопадi 2010 року Захур повiдомляв про плани Istil Group у 2011 роцi зберегти темпи iнвестування в Україну, вклавши в неї ще близько 50 мільйонів млн. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!