"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Міллер і Бойко обговорили постачання газу за чинним контрактом

Вівторок, 12 липня 2011, 17:35

Голова "Газпрому" Олексій Міллер і міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко обговорили питання взаємодії в газовій сфері.

Про це повідомляє агентство "Интерфакс" із посиланням на прес-службу "Газпрому".

"Зокрема, ішлося про постачання газу на Україну в рамках чинного довгострокового контракту", - ідеться у повідомленні.

Як повідомлялося, згідно з даними ЦДУ ПЕК, НАК "Нафтогаз України" з початку липня 2011 року скоротила відбір російського газу до двох разів у порівнянні з показниками відбору за червень.

Реклама:

Всього з початку року по 3 липня Україна одержала 28,969 млрд. кубометрів газу, що на 13,826 млрд. кубометрів, або 91,3% більше, ніж за аналогічний період 2010 року.

План закупівель на 2011 рік становить 40 млрд. кубометрів.

Раніше прем'єр-міністр Микола Азаров говорив, що в другому півріччі 2011 року Україну буде змушена значно скоротити обсяги закупівлі російського газу через високу ціну на "блакитне паливо".

У зв'язку з цим "Нафтогаз" прискорено закуповував газ у першому півріччі.

У першому кварталі ціна закупівлі з урахуванням знижки становила близько 264 доларів за тисячу кубометрів, в другому кварталі - 297 доларів за тисячу кубометрів.

У третьому кварталі вона виросла орієнтовно до 350 доларів за тисячу кубометрів, а в четвертому кварталі може досягти 400 доларів за тисячу кубометрів.

Таке зростання пов'язане з формулою розрахунку ціни, прив'язаної до вартості мазуту і газойля на світових ринках за останні 9 місяців.

Україна в особі Міненерговугілля і НАК "Нафтогаз Україна" веде діалог з російською стороною про внесення змін до чинного контракт в частині зміни базової ціни газу, включення в контракт знижок залежно від обсягу газу, що купується і сезонних знижок.

На останній зустрічі з Бойком Міллер в черговий раз заявив, що таке зниження можливе лише в разі злиття двох компаній.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!