"Помаранчева революція" обійшлась Березовському в 45 мільйонів доларів

Вівторок, 12 липня 2011, 09:44

Російський олігарх Борис Березовський  заявив, що на "Помаранчеву революцію" просили 8 мільйонів доларів , а закінчилося все 45 мільйонами доларів.

Про це він повідомив в інтерв'ю газеті "Сегодня".

Березовський зазначив, що у 2003 році він поспілкувався з Віктором Ющенком по телефону.

"Ющенко попросив мене підтримати незалежні ЗМІ, громадянське суспільство. А потім до мене у Лондон приїхав Жванія і ми домовилися про фінансування: спочатку вони просили 8 мільйонів доларів, але все закінчилося 45 мільйонами", - заявив Березовський.

Реклама:

Березовський підкреслив, що йому ніколи не обіцяли ці гроші повернути, але обіцяли за них відзвітувати, чого, на жаль, не відбулося.

"Тому я пізніше затіяв розслідування, від якого Жванія разом з Третьяковим всіляко ухилялися, відмовлялися прийняти повістки для приїзду до Лондон. І, загалом, вони досі, по-моєму, бігають", - додав він.

Говорячи про причини підтримки Майдану, Березовський повідомив, що розраховував на його вплив на Росію.

Він зазначив, що Ющенко і Тимошенко не виконали своєї історичної місії, і вони просто зрадили народ України.

"Все одно, незважаючи ні на що, на ці помилки, на зраду, - те, що зробили помаранчеві, назавжди відрізало Україні шлях у радянське стійло. І навіть прихід Януковича, який, безумовно, не демократ, це вже точно, але настільки багато змін відбулося за короткі п'ять років правління Ющенка, що Україна далеко втекла на Захід, набагато випередивши всі країни пострадянського простору, окрім, мабуть, Грузії".

"Якби Тимошенко і Ющенко не посварилися, боролися з корупцією, то у Росії цьому Путінському режиму не вдалося б просто так від цього відмахнутися", - додав Березовський

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!