Уряд віддасть Укргазбанк будь-кому з грошима?

Вівторок, 12 липня 2011, 09:25 -

Голова правління Укргазбанку Сергій Мамедов заявив, що уряд може продати банк колишнім власникам, якщо переконається, що у них є гроші.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Комерсант Україна".

"Держава продасть банк будь-якому інвесторові, у якого будуть гроші. Таке питання з колишніми акціонерами може обговорюватися тоді, коли держава переконається, що у них є реальні гроші для такої угоди", - заявив Мамедов.

Окрім того, він повідомив, що частина кредитів, які роздавали колишні власники банку -  близько шести мільярдів гривень, може бути повернута за рахунок продажу активів фіну станови.

Реклама:

"Якщо банк оцінить, що розпочаті інвестпроекти можуть бути завершені, то заборгованість можна закрити. Ми розуміємо, що без списання певної суми всю заборгованість закрити не можна. Справа в тому, що по проблемних кредитах колишніх власників нараховані дуже великі відсотки і штрафи, виходячи зі ставок у 25-30% річних", - підкреслив Мамедов.

В той же час від додав, що мова не йде про повне списання.

"Ми розуміємо реальну суму боргу, поточну вартість цих активів. Виходячи з цих розрахунків можна отримати суму, можливу для погашення", - сказав банкір.

Окрім того, до кінця 2011 року банк планує наростити портфель кредитів до 2 мільярдів гривень.

"План до кінця року - наростити портфель корпоративних кредитів на 2 мільярди гривень, і це з урахуванням погашення позик".

Портфель роздрібних кредитів Укргазбанк планує збільшити до кінця 2011 року на 300 мільйонів гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: