"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" почне модернізацію ГТС власним коштом

Понеділок, 11 липня 2011, 17:34

НАК "Нафтогаз України" в рамках проекту модернізації української газотранспортної системи розпочне реконструкцію лінійних споруд газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород" за рахунок власних коштів.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу держхолдингу.

"Враховуючи необхідність забезпечення належного рівня надійності роботи газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород", керівництво компанії прийняло рішення щодо фінансування в 2011 році початку робіт із проекту "Реконструкція лінійних споруд газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород" (I черга)" за рахунок власних коштів", - ідеться у повідомленні НАК.

За даними прес-служби, обговорення процесу реалізації першочергового проекту реконструкції газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород" у частині обсягів його фінансування, строків та ступеня готовності сторін до виконання робіт відбулося 7 липня в ході презентації міжнародною компанією Mott MacDonald проміжного звіту за проектом модернізації ГТС України.

Реклама:

Mott MacDonald презентувала представникам "Нафтогазу", Європейської комісії та міжнародних фінансових організацій проміжний звіт щодо проекту "Попереднє дослідження модернізації системи транзиту і підземного зберігання газу в Україні".

"У звіті висвітлені такі основні питання: сценарії транзиту газу та їх детальна характеристика, економічний і фінансовий аналіз проекту, аналіз ризиків, а також роль України як газотранзитного держави", - уточнюють у прес-службі.

Як повідомлялося, "Нафтогаз України" планує в 2011 році вкласти в реконструкцію ГТС країни 3,1 млрд. гривень.

У оновлення магістральних газопроводів та газорозподільних станцій буде інвестовано 1,22 млрд. гривень, в реконструкцію компресорних станцій - близько 1,5 млрд. гривень, на облаштування підземних сховищ газу буде спрямовано понад 0,2 млрд. гривень.

Раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко повідомив, що Україна в середині 2011 року розраховує отримати від міжнародних банків 308 млн. доларів на модернізацію магістрального газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород".

За його словами, це тільки частина коштів, які міжнародні банки готові виділити на модернізацію української ГТС.

Роботи з модернізації газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород" стануть першим етапом реконструкції української ГТС за участю міжнародних фінансових організацій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!