Злочини уряду Тимошенко шукають в "гуманітарці" для Молдови

Понеділок, 11 липня 2011, 15:40

Печерський суд Києва дав дозвіл на проведення позапланової виїзної документальної ревізії з окремих питань фінансово-господарської діяльності в Міністерстві надзвичайних ситуацій.

Перевірка почалася 27 червня і триватиме до 18 липня 2011 року, пише газета "Дело".

Ревізори в ході перевірки повинні з'ясувати, чи були дотримані вимоги законодавства при створенні тендерного комітету МНС, який приймав рішення про закупівлю в 2008 році дизельного палива для надання гуманітарної допомоги Республіці Молдова, наскільки прозора була це процедура, чи були допущені порушення при укладанні договорів з переможцями тендерів.

Від відповідей на всі ці питання буде залежати доля колишнього заступника міністра з питань надзвичайних ситуацій в уряді Юлії Тимошенко Віктора Баранчука.

Реклама:

11 травня проти нього була порушена кримінальна справа у зв'язку з нецільовим використанням коштів і зловживанням службовим становищем під час закупівлі дизельного палива в 2008 році, яке призначалося для подальшої відправки до Молдови в якості гуманітарної допомоги.

Як стало відомо виданню, Баранчук звинувачується в тому, що підписав угоду про закупівлю у двох компаній дизельного палива за ціною на 343,6 тис. гривень більше, ніж було вирішено тендерним комітетом і зазначено в цінових пропозиціях цих фірм.

Крім того, заступником міністра в результаті укладення додаткової угоди до однієї з цих угод витрачено 2,48 млн. гривень бюджетних коштів понад встановлену розпорядженням Кабінету міністрів суму, чим він порушив вимоги Бюджетного кодексу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: