Путін активно працює над "3+1" Януковича

Понеділок, 11 липня 2011, 14:15

Уряд Росії активно працює з українською стороною над схемою інтеграції "3+1" на базі митного союзу.

Про це повідомив прем'єр Володимир Путін на зустрічі з економістами РАН.

"Сьогодні з ранку розмовляв з президентом України, ми зараз активно на рівні експертів працюємо над запропонованої українською стороною схемою 3 +1. Тобто три учасники Митного союзу - Росія, Білорусь і Казахстан і плюс Україна. Ми поки що не можемо сказати, на які рішення могли б вийти", - сказав Путін, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Прем'єр при цьому відзначив, що пропозиції українських колег активно опрацьовуються, і висловив сподівання, що цей процес буде корисним і важливим.

Реклама:

Путін також попросив фахівців РАН висловитися з цього питання.

Як повідомлялося, президент Віктор Янукович в минулу п'ятницю, 8 липня, заявив, що договірна база Україна з Росією, Білоруссю і Казахстаном повинна бути перенесена на відносини країни з Митним союзом в форматі "3 +1".

"Запропонована нами формула 3 +1 є нашою стратегією. Вона покладена в основу національного прагматизму нашої зовнішньої політики. Тому зараз ми вмовляємо наших партнерів, що та договірна база, яка побудована на двосторонньому рівні між Росією, Білоруссю і Казахстаном, повинна бути перенесена, як мінімум, у формулу "3 +1", - сказав Янукович.

За його словами, координація між цими країнами буде посилюватись, тому Україна "так чи інакше буде мати можливість долучатися до цих процесів".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!