"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна принципово пiдтримує третій енергопакет

Понеділок, 11 липня 2011, 14:00

Україна принципово пiдтримує впровадження Третього енергопакета ЄС - голова секретарiату Енергетичного товариства 

Україна принципово пiдтримує впровадження Третього енергетичного пакета - плану заходiв щодо лiбералiзацiї ринку електроенергiї та газу в ЄС.

Про це заявив директор секретарiату Енергетичного спiвтовариства Славчо Нейков в iнтерв'ю виданню "Бизнес", передає "Інтерфакс-Україна".

"В Українi вже створено мiжвiдомчi робочi групи, якi аналiзують ступiнь впливу Третього енергопакета на вашу країну. На зустрiчi керiвник української делегацiї офiцiйно заявив про принципову пiдтримку впровадження Третього енергопакета, й до 15 липня Україна має представити спецiально пiдготовлену декларацiю з цього питання", - сказав вiн.

Реклама:

Нейков зазначив, що декларацiю української сторони й усю супутню iнформацiю буде оприлюднено пiсля засiдання ради мiнiстрiв Енергетичного спiвтовариства 6 жовтня.

Директор секретарiату Енергетичного спiвтовариства позитивно оцiнив зусилля України щодо вдосконалення та лiбералiзацiї енергетичного законодавства, зазначивши, що для повноцiнної iнтеграцiї країни до енергетичного простору Європейського Союзу необхiдно також модернiзувати комунiкацiйнi потужностi, зокрема, потужностi експорту електроенергiї.

Як повiдомлялося, РФ неодноразово висловлювала невдоволення низкою положень Третього енергопакета ЄС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!