Чеські та грецькі овочі впустили в Росію

Понеділок, 11 липня 2011, 11:54

Росія з понеділка дозволила ввезення овочів з Чехії і Греції на основі сертифікатів безпеки.

Про це повідомив Росспоживнагляд, передає агентство "РИА Новости".

Росспоживнагляд, виконуючи домовленості з Європейською комісією про особливий режим допуску європейських овочів на російський ринок, вивчає інформацію країн про компетентні органи і лабораторії, які видають сертифікати про відсутність в партіях овочів E. Coli.

"З 11 липня 2011 року дозволяється ввезення на територію РФ та обіг на території Російської Федерації овочевої продукції виробництва Чехії і Греції на основі сертифікатів, що гарантують їх безпеку", - йдеться в повідомленні відомства.

Реклама:

Таким чином, в даний час дозволено ввезення овочевої продукції з шести країн ЄС: Іспанії, Нідерландів, Бельгії, Данії, Чехії та Греції.

Росспоживнагляд 2 червня заборонив ввезення до Росії овочів з Євросоюзу через поширення кишкової інфекції, але минулого тижня імпорт овочів з Нідерландів, Бельгії, Данії та Іспанії був дозволений в особливому режимі.

Особливий режим допуску овочевої продукції ЄС на російський ринок буде діяти до повного припинення розповсюдження в європейських країнах захворювання, викликаного ентерогеморрагіческой бактерією Escherichia coli (EHEC).

Україна заборонила ввезення продукції рослинного походження з країн Європейського Союзу без офіційного підтвердження проведення досліджень на бактерії групи кишкової палички.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!