Виконавча служба заарештувала майно муніципальних ЗМІ столиці

Понеділок, 11 липня 2011, 10:55

Державна виконавча служба заарештувала майно та рахунки муніципальних газет Київради "Вечірній Київ" та "Українська столиця".

Це відбулося в рамках виконання рішень Шевченківського районного суду міста Києва за позовами журналістів Дмитра Дубенського і Тамари Давиденко до зазначених газет Київради про стягнення заборгованості на загальну суму близько 150 тисяч гривень - судові справи №№9025/10, 9026/10, 2-11363/10.

Про це "ЛІГАБізнесІнформ" повідомила адвокат Анастасія Москаленко.

"На виконання рішення Шевченківського суду державний виконавець прийняв постанови про арешт майна і рахунків "Вечірнього Києва" і "Української столиці". Зокрема, було арештовано всі автомобілі цих муніципальних ЗМІ", - розповіла Москаленко.

Реклама:

Юрист нагадала, що відповідно до даних, оприлюднених на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації, виконуючим обов'язки головного редактора газети "Вечірній Київ" є Роман Костриця, а виконуючим обов'язки головного редактора газети "Українська столиця" - Петро Щербина.

Як повідомлялося, у травні 2011 року головний редактор київської муніципальної газети "Хрещатик" Денис Жарких заявив про спробу встановлення системної цензури у виданні з боку Київміськдержадміністрації.

У тиску на газету він звинуватив начальника управління преси та інформації КМДА Оксану Збітнєву.

У свою чергу, чиновник не прокоментувала звинувачення, але повідомила про швидку системну реорганізацію комунальних ЗМІ міста, до яких належать газети "Хрещатик", "Вечірній Київ", "Українська столиця", а також телеканал "Київ" і радіо "Київ".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!