Євро впав до двотижневого мінімуму через Італію

Понеділок, 11 липня 2011, 09:58
Курс євро до долара знизився в понеділок до мінімального значення за два тижні на побоюваннях поширення боргової кризи в ряді країн єврозони на Італію.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Раніше газета Die Welt повідомила з посиланням на представників Європейського центрального банку (ЄЦБ), що країни ЄС, можливо, будуть змушені збільшити обсяг фонду, призначеного для проблемних країн єврозони, удвічі - до 1,5 трильйона євро, щоб запобігти борговій кризі в Італії.

"Економіка Італії - дуже велика, і, якщо криза пошириться на цю країну, Європейському центральному банку, керівництву Євросоюзу і МВФ доведеться розробляти кардинально новий план для вирішення проблем, - зазначає аналітик ANZ National Bank Ltd. Кун Гон. - Тривалі боргові проблеми країн єврозони продовжують чинити тиск на курс євро".

Прибутковість десятирічних облігацій Італії зросла 8 липня до 5,27% річних - максимального рівня за дев'ять років, спред прибутковості цих паперів щодо німецьких бондів з аналогічним терміном обігу досяг рекордних 244 базисних пунктів.

Реклама:

Вартість європейської валюти відносно долара опустилася в ході торгів у понеділок до 1,4183 - мінімуму з 27 червня, в порівнянні з 1,4265 на закриття ринку в п'ятницю.

Курс євро до японської валюти знизився на 0,4% - до 114,58 єни.

Пара долар / єна торгується в понеділок на рівні 80,77 єни в порівнянні з 80,64 єни в п'ятницю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: